de wandelzusjes

29 november 2019 hebben wij, de Wandelzusjes uit de polder, de eerste stappen van het pionierspad gelopen.  
      Sinds de zomer van 2019 lopen de  wandelzusjes 1 x per maand een lange afstand, elke laatste vrijdag van de maand plannen we een dagje.  
Eerste route samen was rondom Vollenhove, ja hoor wij kunnen met elkaar aan de wandel, we kunnen goed met elkaar oplopen;-)
Het lijkt ons heel leuk om een lange afstands route te gaan volgen, maar ja welke? Er zijn er zoveel, Weerribben Wieden, ns wandelingen, st Odulphuspad, Pieterpad, Zuiderzee, Hanzepad, stadswandelingen….. 
De vraag of we wel 10, 15 of zelfs 20 km op 1 dag kunnen wandelen? Ach we gaan het ervaren! Wandelschoenen aan én gaan!

Als er begin november een artikel in de (weekkrant) Noordoostpolder verschijnt over het Pionierspad weten we het gelijk, deze moet het worden!  


2 zusjes, geboren en getogen in de polder, met een vader als pionier, ja hoor dit wordt ons eerste lange afstands wandelpad!
Wandel je met onze verhalen mee?
Groet van de wandelzusjes Gretha en Sita

Het Pionierspad van Steenwijk naar Muiden biedt wat de naam belooft. Je wandelt over de voormalige bodem van de Zuiderzee, die nog maar een halve eeuw droog ligt. Een tocht door bossen en moerassen, afgewisseld door vergezichten over oneindig laagland. De route van 200 kilometer loopt over veel onverharde paadjes langs akkers, sloten en grasdijken. In de kop van Overijssel kunt u even bijkomen in het schilderachtige Giethoorn. Langs de Oostvaardersplassen naar het Muiderslot.